Prava potrošača

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – dr. zakon), kupovina preko naše internet stranice www.airstep.co.rs smatra prodajom na daljinu.

U slučaju kupovine na daljinu prodavac nije dužan da kupcu izda fiskalni račun, a u skladu sa članom 2. stav 1. tačka 1) Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase („Službeni glasnik RS“, br. 61/10, 101/10, 94/11, 83/12, 59/13, 100/14), već sva prava potrošač može ostvariti na osnovu ugovora o prodaji na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat.

Shodno tome, ukoliko želite da vratite kupljeni proizvod čiji je prodavac AIRSTEP, to možete učiniti u roku od 14 dana od trenutka prijema pošiljke, dopisom na e mail info@milotex.co.rs. 

Roba se vraća na adresu sa koje je proizvod poslat. Savetujemo vas da nas najpre kontaktirate putem e-mail adrese info@milotex.co.rs kako bismo utvrdili iz kojeg maloprodajnog objekta je proizvod poslat, a samim tim i pružili više informacija o povraćaju robe.

Proizvod  koji vraćate mora biti u originalnoj ambalaži i bez vidljivih tragova korišćenja sa svom pratećom dokumentacijom.

Mi ćemo vam najkasnije u roku, maksimum 3-7 dana od dana prijema vraćene robe vratiti uplaćen iznos. Za povrat novca potrebno je da nam u e-mailu dostavite broj tekućeg računa banke i podatke vlasnika računa (Ime i prezime)

U slučaju da želite da izvršite zamenu veličine/boje artikla, to možete učiniti u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke, s tim da je tada neophodno da:

  • pošaljete neodgovarajući proizvod nazad;
  • napravite novu narudžbinu sa željenim proizvodom.